Polední menu

Carpaccio

100 g
Pokrm vznikl v roce 1950 v Benátkách, kde ho šéfkuchař Giuseppe Cipriani
poprvé naservíroval své zákaznici hraběnce Amalii Nani Mocenigo, která
požadovala jídlo ze syrového masa, ale nechtěla tatarský biftek. Kuchař tedy
nakrájel svíčkovou na tenké plátky a ty pokapal majonézovou omáčkou.
Hraběnce velmi chutnalo. Ostatní hosté si objednali totéž a brzy se stal pokrm
tak populárním, že jej Cipriani musel zařadit na jídelní lístek. Jméno jídlo
dostalo podle malíře jménem Vittore Carpaccio, který se v Benátkách narodil a
který zde měl v době zrodu pokrmu výstavu. Jeho oblíbené barvy (cihlově
červená a béžově bílá) připomínaly i vyhlášenou pochoutku, takže se šéfkuchař
rozhodl pojmenovat ji podle malíře.

De Vaca

/ 239,-

z marinované hovězí svíčkové s jalapeňos papričkami, taco kořením,
podávané s limetkou a olivovým olejem

Ternera

/ 192,-

telecí svíčková se sýrem mozzarella, čerstvou šalvějí,
podávané s limetkou a obřími kapary

Salzis

/ 187,-

hovězí roštěná z mladého býčka s kakaem, kouřovou solí a salámem salsiz

Ciervo

/ 189,-

jelení carpaccio podávané s glazírovanými divokými brusinkami

Vacuno Damasco

/ 189,-

hovězí roštěná proložená tyrolským špekem, sušenou meruňkou, zakápnutá
mandarinkovou šťávou, zdobená sušenými rajčaty

Salmón

/ 227,-

losos proložený listovým špenátem zdobený limetkou
a strouhaným parmazánem

Atun

/ 225,-

marinovaný tuňák v provensálském koření podávaný
s dýňovým olivovým olejem

Pulpo

/ 289,-

chobotnice s redukcí balsamica s medovým nádechem,
zdobená lasturou a limetkovými měsíčky

Remolacha

/ 99,-

bio červená řepa zdobená mátou a nočkem mascarpone

Higos

/ 192,-

telecí karé s italskou šunkou culatello a fíkovým chutney

Criollo

/ 186,-

z hovězí roštěné s hoblinkami parmazánu, limetkou a chilli papričkou

Přílohy Carpaccio

Bageta česneková 39,- 
Bageta bazalková 39,- 
Pečená ciabatta 35,- 
Jalapeňos papričky 45,-
Parmazán 50,- 
Kapary obří 60,-

Předkrmy

Carne Tártara XXL – 300g

/ 460,-

jemně utřená a kořeněná hovězí svíčková zdobená žloutkem,
podávaná s topinkami a česnekem

Carne Tártara 120g

/ 197,-

jemně utřená a kořeněná hovězí svíčková zdobená žloutkem,
podávaná s topinkami a česnekem

Tártara Con Alcaparras – 120g

/ 226,-

tatarský biftek z pravé svíčkové se sekanými kapary a křepelčím
vajíčkem podávaný s pečenými plátky brambor a mořskou solí

Tártara De Tex-Mex – 120g

/ 237,-

třený tatarský biftek z čerstvého lososa s avokádem a rajčaty
zdobený čerstvým koprem

Nachos Especial

/ 236,-

kukuřičné nachos se smaženými cibulovými kroužky a red hot jalapeňos
podávané s omáčkami Roja a sýrová

Regalo En Patatas Asadas 180g

/ 135,-

kachní játra s portským vínem podávané v půlkách pečených brambor

Queso De Cabra

/ 149,-

grilovaný kozí sýr na ochucené červené bio řepě
zakáplé krémovým balsamicem

Pinchos De Camarones 120g

/ 289,-

grilované špízky z krevet s cherry rajčátky, olivami a
kapary podávané na ledovém salátě

Polévky

De Pollo

/ 36,-

silný vývar s domácími nudlemi a kuřecím masem

De Vegetariano

/ 57,-

zeleninový vývar s baby kukuřičkami, pórkem, fazolovými lusky,
sušenými rajčaty a těstovinami Basilico Pinoli

Bolas De Masa

/ 72,-

kuřecí vývar s masem, domácími nudlemi, mrkví a masovými knedlíčky

Caldo De Carne Verduras 200g

/ 167,-

silný vývar s hovězím masem, brambory, mrkví, květákem,
česnekem a řapíkatým celerem

De Royal – 500g

/ 199,-

vývar z hovězí oháňky s chřestem, mrkví a pórkem

Crema De Ajo

/ 66,-

smetanový česnekový krém s plátky opečené slaniny a osmaženými krutony

Sopa Frijoles

/ 54,-

pikantní fazolová polévka se zeleninou zdobená zakysanou smetanou
a smaženými pšeničnými tortilami

Gumbo De Criollo

/ 109,-

hustá rajčatovo-zeleninová a rybí polévka s chorizem a košíčkem rýže
zdobená grilovanou krevetou

Saláty

Caprese

/ 129,-

Galbani mozzarella prokládaná rajčaty podávaná na salátu Frisée
zakáplá čerstvým bazalkovým pestem

Frutos De Mar – 300g

/ 299,-

směs mořského koktejlu na Martini Extra Dry zdobené novozélandskými
mušlemi a grilovanými krevetami

Caesar Havana – 100g

/ 149,-

čerstvé listy vybraných salátů ochucené originál caesar dresinkem, grilovaným
kuřecím špalíčkem, česnekovými krutony, sypaný parmazánem gran padano

Caesar Original – 100g

/ 167,-

římský salát smíchaný s dresinkem z ančoviček podávaný s grilovaným kuřecím
špalíčkem, česnekovými krutony a hoblinkami parmazánu

Vegetable Dip

/ 158,-

čerstvě krájená zelenina – mrkev, okurky, řapíkatý celer, barevná paprika
a rajčata podávané se za
těstoviny míchané se směsí listových salátů s čerstvou zeleninou,
sázeným vejcem a koprovým dipem

Con Queso Feta

/ 125,-

salát z čerstvé zeleniny zdobený sýrem balkánského typu

Ensalada de Mixto – 80g

/ 129,-

Ledový salát s těstovinami, kuřecími prsíčky v těstíčku a tuňákem, podávaný s koprovým dresinkem

Ryby a dary moře

Pescado De Cebollino 300g

/ 328,-

grilovaný chlazený candát na bramborovém dortíku s pažitkou a máslem

Dorada Hierbas 350g

/ 299,-

filety z pražmy královské pečené se směsí bylinek podávané se smaženou
pšeničnou tortilou, čerstvým špenátem a španělskou cibulí

Atún Con Vegetales 200g

/ 420,-

restované rajčata s červenými a zelenými olivami podávané se steakem
z tuňáka zapečeného sezamem

Salmón Teriyaki – 200g

/ 429,-

grilovaný losos v omáčce Teriyaki

Tigre Negro Grabador Picante 400g

/ 699,-

marinované neloupané krevety grilované na kubánském rumu se zázvorem
a papričkami jalapeňos podávané se směsí zeleninového salátu s olivami

Setas De Nueva Zelanda 300g

/ 288,-

novozélandské mušle v rybí várce se zeleninou Julienne

Gambas Gigantes Con Granada – 200g

/ 327,-

marinované grilované obří krevety podávané na ledovém salátu s balsamicem
z granátového jablka

Tagliolini Con Camarones 150g

/ 246,-

pohankové Tagliolini s restovanými krevetami na olivovém oleji s cuketou,
paprikou a sušenými rajčaty

Speciality

Seleccionando Havana – 1000g

/ 1599,-

Pro 2-4 osoby

výběr z naších nejoblíbenějších kreolských specialit

Plato De Habana – 300g

/ 329,-

originál kubánský pokrm skládající se z hovězí Ropa Vieja, kuřecí Pollo Florida,
rýže Congri a fazolí Sorpressa frijoles

Ropa Vieja – 150g

/ 199,-

originální hovězí trhané maso s čerstvou zeleninou a rýží Congri

El Gaucho – 250g

/ 338,-

hovězí roštěná v krustě ze 13 druhů koření, na směsi ledového salátu a zeleniny,
s ředkvičkami, olivami a dijonskou hořčicí, zdobená zakysanou smetanou

Chilli Con Carne – 150g

/ 189,-

kousky hovězí svíčkové s 4 druhy fazolí na zbůsob kreolské kuchyně s
pečenými brambory zjemněné zakysanou smetanou

Flecha De Santa Maria 250g

/ 499,-

špíz ze špalíčků hovězí svíčkové, vepřové panenky a kuřecích prsíček
prokládané s cuketou, paprikou a španělskou cibulí podávané
s grilovaným kukuřičným klasem

Parillada De Puerco 200g

/ 356,-

špalíčky vepřové panenky s kreolským kořením balené v křupavé slanině,
grilované s česnekem a lesními hřiby

Cachorros Con Setas 200g

/ 327,-

marinovaná grilovaná vepřová panenka podávná
na zapečené bramborové kaši s houbami

Cordero Con Espinaca 400g

/ 435,-

marinované jehněčí lýtko pečené s česnekem a rozmarýnem podávané
na smetanovém listovém špenátu

Cordero En La Cruz 400g

/ 466,-

marinované pečené jehněčí lýtko balené v bylinkové krustě podávané na
bramborové kaši s glazírovanou španělskou cibulí a grilovaným česnekem

Solomillo Con Puré Patatas 150g

/ 256,-

grilovaná vepřová panenka v bramborovém pyré s restovanými
čerstvými žampiony

Pollo Con Proscuitto Y Frambuesas 150g

/ 289,-

kuřecí prsíčka balená v prosuitto crudo na malinovém dipu
s bramborovými Rosti Toasties

Solomillo Con Arándanos 200g

/ 329,-

plněná vepřová panenka s brusinkami a hermelínem podávaná
s bramborovými mřížkami

Pollo Rellena De Plátano – 150g

/ 158,-

filovaná kuřecí prsíčka plněná banánem pečená na mléčném karamelu

Costillas De Castro – 400g

/ 257,-

originál kubánské žebírka v pikantní marinádě

Enchillada con Pollo - 150g

/ 228,-

Restovaná kuřecí prsíčka ve smetanovo – cheddarové omáčce se žampiony podávané v pšeničné placce zapečené sýrem eidam

Torta Cubana - 150g

/ 198,-

Kubánská tortilla plněná pikantním trhaným hovězím masem a rýží Congri podávaná s grilovanou kukuřicí a Quacamole omáčkou zdobená zakysanou smetanou

Steaky

Varadero 300g

/ 878,-

filovaný steak z hovězí svíčkové s omáčkou Roja, kukuřičným klasem,
cibulovými kroužky a pečenou slaninou s vejcem

Indio 300g

/ 867,-

kořeněný steak z hovězí svíčkové zdobený grilovaným špízkem
podávaný s Papas bramborami

El Presidente 300g

/ 810,-

hovězí steak pečený na kubánském rumu s grilovanou paprikou, kukuřičným
klasem a pečenými půlky brambor

La Torre Blanca – 200g

/ 667,-

marinovaný filovaný hovězí steak podávaný s pečenou slaninou,
vejcem a česnekovými bagetami

Che Guevara – 200g

/ 636,-

steak z hovězí svíčkové na steakových hranolkách a pálivé směsi
z jalapeňos chilli papriček a cibule zdobený grilovanou hlívou ústřičnou

Beef Steak Con Frijoles 350g

/ 449,-

filovaný steak z hovězího roštěnce na anglických fazolkách s chilli papričkami
a černými fazolemi

Beef Steak Con Espárragos 250g

/ 399,-

marinovaná hovězí roštěná na celém pepři s chřestem a cherry rajčátky

Lomo Criollo 400g

/ 488,-

filovaná vepřová panenka na kreolský způsob se sýrovou omáčkou
a mexickými fazolemi

Muňeca De Pimienta 200g

/ 368,-

steak z vepřové panenky balený v drceném pepři s domácí pepřovou omáčkou
a bramborovými lupínky

Cebolla Picada 300g

/ 268,-

steak z vepřové kotlety na glazírované španělské cibuli
s půlky pečených batátových brambor

Přílohy

Anillos De Cebolla

/ 36,-

Smažené cibulové kroužky

Arroz Jasmín

/ 34,-

Dušená jasmínová rýže s máslem

Baguette Albahaca

/ 39,-

Bylinková bageta

Baguette De Ajo

/ 39,-

Česneková bageta

Champiňones

/ 56,-

Čerstvé restované žampiony

Chapata Asada

/ 35,-

Pečená ciabatta

Chateau Patatas

/ 48,-

Zámecké vařené brambory s máslem a petrželkou

Chips De Zanahoria

/ 59,-

Hranolky ze sladkých mrkvových brambor

Congri

/ 59,-

Originální kubánská rýže s černými fazolemi, cibulkou a slaninou

Cuscús

/ 46,-

Kuskus se zeleninou

Espinacas

/ 45,-

Listový špenát se smetanou

Frijoles Picantes Mexicano

/ 67,-

Pikantní mexické fazole

Huevo Al Horno

/ 49,-

Pečená slanina s vejcem

Judias Con Bacon

/ 57,-

Anglické fazolky se slaninou a cibulkou

Maíz Mantequilla

/ 42,-

Kukuřičné zrno na másle

Mazorca De Maíz

/ 52,-

Grilovaný kukuřičný klas

Nuggets Con Chile Y Queso

/ 82,-

Smažené nugety se sýrem a jalapeňos

Oyster

/ 77,-

Restovaná hlíva ústřičná

Papas De Zanahoria Cocidas

/ 62,-

Vařené batátové brambory

Papas Fritas

/ 59,-

Smažené bramborové lupínky

Patatas Beicon

/ 39,-

Šťouchané brambory s cibulkou a slaninou

Patatas Crema

/ 47,-

Gratinované smetanové brambory

Patatas De Leones

/ 69,-

Bramborové lupínky s restovanou cibulkou a slaninou

Patatas Espinacas

/ 42,-

Šťouchané brambory s listovým špenátem a španělskou cibulí

Patatas Mostacilla

/ 47,-

Smažené bramborové krokety

Patatas Papas

/ 56,-

Pikantní brambory se zeleninou zapečené sýrem

Patatas Verde

/ 46,-

Pečené čtvrtky brambor s česnekem a jarní cibulkou

Pimienta Fritas

/ 53,-

Široké pepřové hranolky

Pimientos Picantes

/ 49,-

Čerstvé chilli papričky

Postres Fritos

/ 44,-

Smažené bramborové resty

Potato Red Zanahoria

/ 63,-

Smažené bramborové mřížky

Puré Papas

/ 32,-

Bramborová kaše

Sorpresa Frijoles

/ 69,-

Kubánské fazole s třtinovým cukrem, slaninou, hořčicí a zakysanou smetano

Steak Fritas

/ 39,-

Smažené steakové hranolkzý

Tortillas

/ 12,-

Pšeničná tortilla

Triángulos Fritos

/ 44,-

Smažené bramborové trojúhelníčky

Vegetales Con Queso

/ 89,-

Zapečená grilovaná zelenina sýrem parmazán

Omáčky

Studené

SALSA QUACAMOLE – avokádové pyré 73,- 
SALSA DE QUESO – sýrová s česnekem 34,- 
SALSA DE AJO – česneková 30,- 
SALSA DE CEBOLLÍN – pažitková 30,- 
SALSA TÁRTARA – tatarská 28,- 
SALSA CHILLI – chilli 30,- 
SALSA SWEET AND CHILLI – kantonská 36,-
SALSA BARBECUE – grilovací 32,-
CREMA AGRIA – zakysaná smetana 27,- 
SALSA ROJA – pikantní rajčatová 32,-
SALSA BUFFALO 30,- 
SALSA DIJON – dijonská 30,- 

Teplé

SALSA SETAS – hřibová 49,- 
SALSA DI PIMIENTA CASERA – domácí pepřová 46,- 
SALSA FLAMENCA – vlámská 48,- 
SALSA CAMEMBERT – smetanová s hermelínem a poličanem 49,- 
SALSA DE QUESO CALIENTE – sýrová s nivou 34,– 

Paella

Paella je typické španělské jídlo z rýže, podobné rizotu nebo kari. Pochází ze
španělského města Valencie. Lidé, kteří ve Španělsku nežijí, paellu obvykle
vnímají jako národní jídlo Španělska, ale většina Španělů ji spíše pokládá za
regionální pokrm, vyskytující se v oblasti Valencie. Obyvatelé Valencie ji naopak
považují za jeden ze svých symbolů. Podobně jako v případě rizota existuje
spousta receptů s různými ingrediencemi. Na rozdíl od rizota se však v paelle
častěji objevují plody moře, zelenina a koření. Připravuje se na speciální nízké
rovné pánvi s uchy zvané paellera a výsledný pokrm je méně lepivý. Při přípravě
paelly je nejdůležitější přísadou rýže, která se neomývá, jelikož škrob při vaření
způsobuje potřebné zahuštění.


DOBA PŘÍPRAVY JE MINIMÁLNĚ 40 MINUT!

Valencia Original 500g

/ 478,-

Pro 2 osoby

s kousky pečeného kuřete, mořských plodů, novozélandských mušlí a krevet

Chorizo 300g

/ 327,-

se zeleninou, pečenými kousky kuřat, cherry rajčátky
a klobáskou Chorizo zdobená citrónem

Pollo 150g

/ 257,-

s grilovanými kuřecími prsíčky

Frutos De Mar 300g

/ 378,-

s kousky mořských plodů, novozélandských mušlí a krevet

Spare Ribs – 300g

/ 378,-

S vepřovými žebírky, loupanými krevetami, žampiony a klobásko Chorizo

Fajitas

Jemně marinované grilované maso, paprika, španělská červená cibule, meloun
gália. Vše nakrájené na nudličky, ochucené originálním kořením fajitas, přelité
olivovým olejem, podávané s pšeničnými tortilami, zakysanou smetanou a
avokádovým pyré.

Mixta 500g

/ 768,-

Pro 2 osoby

hovězí svíčková, vepřová panenka, kuřecí prsíčka a loupané krevety s ocáskem

Pollo 150g

/ 288,-

kuřecí prsíčka

Vaca 150g

/ 478,-

hovězí svíčková

Cerdo 150g

/ 368,-

vepřová panenka

Langostinos 150g

/ 367,-

loupané krevety s ocáskem

Klasika v novém

Telecí řízek 150g

/ 199,-

smažený řízek z telecí kotlety

Kyjevský kuřecí kotlet 150g

/ 166,-

smažené kuřecí prsíčko špikované máslem podávané na bramborovém
dortíku s čerstvou pažitkou

Konfitovaná kachní prsíčka 250g

/ 286,-

s listovým špenátem a zámeckými brambory

Konfitovaná kachní prsíčka 250g

/ 289,-

na bramborové kaši

Pečené kachní stehno 300g

/ 277,-

se zelím z červené řepy

Telecí líčka po burgundsku 150g

/ 196,-

telecí líčka se zeleninou a bramborovými krokety

Kuřecí v bramborákovo-cuketovém těstíčku 100g

/ 129,-

Kuřecí v bramborákovo-cuketovém těstíčku 100g

Dětská jídla

Pro naše nejmenší zákazníky do 12 let. V každém dětském menu je zahrnuto:
– slepičí polévka s masem a domácími nudlemi
– dětské jídlo
– dětský sekt 0,1 l
– poukaz do naší cukrárny

Rybí filé frosta s bylinkou fáší

/ 99,-

Rybí filé frosta s bylinkou fáší

Šunkovo-sýrové smažené závitky

/ 99,-

Šunkovo-sýrové smažené závitky

Kuřecí nugetky v Corn flakes 70g

/ 99,-

Kuřecí nugetky v Corn flakes 70g

Zapečené kuřecí prsíčka s ananasem a sýrem 70g

/ 99,-

Zapečené kuřecí prsíčka s ananasem a sýrem 70g

Bramborové šulánky plněné mákem s máslem

/ 99,-

Bramborové šulánky plněné mákem s máslem

Jahodové taštičky se sladkým jogurtem

/ 99,-

Jahodové taštičky se sladkým jogurtem

Vegetariánské pokrmy

Camembert Frito Cos Cuscús

/ 125,-

smažený hermelín balený v kuskusu s lněnými a chia semínkami
s brusinkovým dipem

Lasagne Espinaca

/ 127,-

čerstvé italské lasagne se smetanovým listovým špenátem
zapečené sýrem parmazán

Risotto De Setas

/ 157,-

italské rizoto z jasmínové rýže se směsí hub zdobené hoblinkami parmazánu

Buňelitos Espinaca

/ 128,-

bramborové nočky s listovým špenátem a sýrem parmazán

Postres – Dezerty

Zmrzlina

/ 24,-

dle denní nabídky 1 kopeček

Panna Cotta Arandáno

/ 84,-

tradiční Panna Cotta s vanilkovým luskem a čerstvými borůvkami

Panna Cotta Frambuesa

/ 84,-

tradiční Panna Cotta s vanilkovým luskem a čerstvými malinami

Tiramisu

/ 88,-

vyšlehaný sýr mascarpone s italskými piškoty, kávou, amarettem
a kubánským kávovým likérem

Flan

/ 58,-

originální kubánský moučník

Platáno Asado

/ 89,-

Pečený banán vykoupaný v kubánském rumu podávaný
s vanilkovou zmrzlinou a karamelem

Asado Aguava

/ 95,-

flambovaný ananas na kubánském rumu s mléčným karamelem
a vanilkovou zmrzlinou

Asado Aguava Flambé

/ 275,-

cena na 1 osobu

pro dvě a více osob – grilovaný ananas koupaný v mléčném karamelu, zakáplý
pomerančovou šťávou flambovaný v kubánském stylu na hruškovém koňaku
Godet a 7 letém rumu podávaný s vanilkovou zmrzlinou před zraky hostů