100 g Pokrm vznikl v roce 1950 v Benátkách, kde ho šéfkuchař Giuseppe Cipriani poprvé naservíroval své zákaznici hraběnce Amalii Nani Mocenigo, která požadovala jídlo ze syrového masa, ale nechtěla tatarský biftek. Kuchař tedy nakrájel svíčkovou na tenké plátky a ty pokapal majonézovou omáčkou. Hraběnce velmi chutnalo. Ostatní hosté si objednali totéž a brzy se stal pokrm tak populárním, že jej Cipriani musel zařadit na jídelní lístek. Jméno jídlo dostalo podle malíře jménem Vittore Carpaccio, který se v Benátkách narodil a který zde měl v době zrodu pokrmu výstavu. Jeho oblíbené barvy (cihlově červená a béžově bílá) připomínaly i vyhlášenou pochoutku, takže se šéfkuchař rozhodl pojmenovat ji podle malíře.
De Vaca
/ 239,-
z marinované hovězí svíčkové s jalapeňos papričkami, taco kořením, podávané s limetkou a olivovým olejem
Ternera
/ 192,-
telecí svíčková se sýrem mozzarella, čerstvou šalvějí, podávané s limetkou a obřími kapary
Salzis
/ 187,-
hovězí roštěná z mladého býčka s kakaem, kouřovou solí a salámem salsiz
Ciervo
/ 189,-
jelení carpaccio podávané s glazírovanými divokými brusinkami
směs mořského koktejlu na Martini Extra Dry zdobené novozélandskými mušlemi a grilovanými krevetami
Caesar Havana – 100g
/ 149,-
čerstvé listy vybraných salátů ochucené originál caesar dresinkem, grilovaným kuřecím špalíčkem, česnekovými krutony, sypaný parmazánem gran padano
Caesar Original – 100g
/ 167,-
římský salát smíchaný s dresinkem z ančoviček podávaný s grilovaným kuřecím špalíčkem, česnekovými krutony a hoblinkami parmazánu
Vegetable Dip
/ 158,-
čerstvě krájená zelenina – mrkev, okurky, řapíkatý celer, barevná paprika a rajčata podávané se za těstoviny míchané se směsí listových salátů s čerstvou zeleninou, sázeným vejcem a koprovým dipem
Con Queso Feta
/ 125,-
salát z čerstvé zeleniny zdobený sýrem balkánského typu
Ensalada de Mixto – 80g
/ 129,-
Ledový salát s těstovinami, kuřecími prsíčky v těstíčku a tuňákem, podávaný s koprovým dresinkem
Ryby a dary moře
Pescado De Cebollino 300g
/ 328,-
grilovaný chlazený candát na bramborovém dortíku s pažitkou a máslem
Dorada Hierbas 350g
/ 299,-
filety z pražmy královské pečené se směsí bylinek podávané se smaženou pšeničnou tortilou, čerstvým špenátem a španělskou cibulí
Atún Con Vegetales 200g
/ 420,-
restované rajčata s červenými a zelenými olivami podávané se steakem z tuňáka zapečeného sezamem
Salmón Teriyaki – 200g
/ 429,-
grilovaný losos v omáčce Teriyaki
Tigre Negro Grabador Picante 400g
/ 699,-
marinované neloupané krevety grilované na kubánském rumu se zázvorem a papričkami jalapeňos podávané se směsí zeleninového salátu s olivami
Setas De Nueva Zelanda 300g
/ 288,-
novozélandské mušle v rybí várce se zeleninou Julienne
Gambas Gigantes Con Granada – 200g
/ 327,-
marinované grilované obří krevety podávané na ledovém salátu s balsamicem z granátového jablka
Tagliolini Con Camarones 150g
/ 246,-
pohankové Tagliolini s restovanými krevetami na olivovém oleji s cuketou, paprikou a sušenými rajčaty
Speciality
Seleccionando Havana – 1000g
/ 1559,-
Pro 2-4 osoby
výběr z naších nejoblíbenějších kreolských specialit
Plato De Habana – 300g
/ 329,-
originál kubánský pokrm skládající se z hovězí Ropa Vieja, kuřecí Pollo Florida, rýže Congri a fazolí Sorpressa frijoles
Ropa Vieja – 150g
/ 199,-
originální hovězí trhané maso s čerstvou zeleninou a rýží Congri
El Gaucho – 250g
/ 338,-
hovězí roštěná v krustě ze 13 druhů koření, na směsi ledového salátu a zeleniny, s ředkvičkami, olivami a dijonskou hořčicí, zdobená zakysanou smetanou
Chilli Con Carne – 150g
/ 189,-
kousky hovězí svíčkové s 4 druhy fazolí na zbůsob kreolské kuchyně s pečenými brambory zjemněné zakysanou smetanou
Flecha De Santa Maria 250g
/ 449,-
špíz ze špalíčků hovězí svíčkové, vepřové panenky a kuřecích prsíček prokládané s cuketou, paprikou a španělskou cibulí podávané s grilovaným kukuřičným klasem
Parillada De Puerco 200g
/ 314,-
špalíčky vepřové panenky s kreolským kořením balené v křupavé slanině, grilované s česnekem a lesními hřiby
Cachorros Con Setas 200g
/ 289,-
marinovaná grilovaná vepřová panenka podávná na zapečené bramborové kaši s houbami
Cordero Con Espinaca 400g
/ 435,-
marinované jehněčí lýtko pečené s česnekem a rozmarýnem podávané na smetanovém listovém špenátu
Cordero En La Cruz 400g
/ 466,-
marinované pečené jehněčí lýtko balené v bylinkové krustě podávané na bramborové kaši s glazírovanou španělskou cibulí a grilovaným česnekem
Solomillo Con Puré Patatas 150g
/ 217,-
grilovaná vepřová panenka v bramborovém pyré s restovanými čerstvými žampiony
Pollo Con Proscuitto Y Frambuesas 150g
/ 289,-
kuřecí prsíčka balená v prosuitto crudo na malinovém dipu s bramborovými Rosti Toasties
Solomillo Con Arándanos 200g
/ 289,-
plněná vepřová panenka s brusinkami a hermelínem podávaná s bramborovými mřížkami
Pollo Rellena De Plátano – 150g
/ 158,-
filovaná kuřecí prsíčka plněná banánem pečená na mléčném karamelu
Costillas De Castro – 400g
/ 257,-
originál kubánské žebírka v pikantní marinádě
Enchillada con Pollo - 150g
/ 228,-
Restovaná kuřecí prsíčka ve smetanovo – cheddarové omáčce se žampiony podávané v pšeničné placce zapečené sýrem eidam
Torta Cubana - 150g
/ 198,-
Kubánská tortilla plněná pikantním trhaným hovězím masem a rýží Congri podávaná s grilovanou kukuřicí a Quacamole omáčkou zdobená zakysanou smetanou
Steaky
Varadero 300g
/ 878,-
filovaný steak z hovězí svíčkové s omáčkou Roja, kukuřičným klasem, cibulovými kroužky a pečenou slaninou s vejcem
Indio 300g
/ 867,-
kořeněný steak z hovězí svíčkové zdobený grilovaným špízkem podávaný s Papas bramborami
El Presidente 300g
/ 810,-
hovězí steak pečený na kubánském rumu s grilovanou paprikou, kukuřičným klasem a pečenými půlky brambor
La Torre Blanca – 200g
/ 667,-
marinovaný filovaný hovězí steak podávaný s pečenou slaninou, vejcem a česnekovými bagetami
Che Guevara – 200g
/ 636,-
steak z hovězí svíčkové na steakových hranolkách a pálivé směsi z jalapeňos chilli papriček a cibule zdobený grilovanou hlívou ústřičnou
Beef Steak Con Frijoles 350g
/ 399,-
filovaný steak z hovězího roštěnce na anglických fazolkách s chilli papričkami a černými fazolemi
Beef Steak Con Espárragos 250g
/ 399,-
marinovaná hovězí roštěná na celém pepři s chřestem a cherry rajčátky
Lomo Criollo 400g
/ 428,-
filovaná vepřová panenka na kreolský způsob se sýrovou omáčkou a mexickými fazolemi
Muňeca De Pimienta 200g
/ 327,-
steak z vepřové panenky balený v drceném pepři s domácí pepřovou omáčkou a bramborovými lupínky
Cebolla Picada 300g
/ 268,-
steak z vepřové kotlety na glazírované španělské cibuli s půlky pečených batátových brambor
Přílohy
Anillos De Cebolla
/ 36,-
Smažené cibulové kroužky
Arroz Jasmín
/ 34,-
Dušená jasmínová rýže s máslem
Baguette Albahaca
/ 39,-
Bylinková bageta
Baguette De Ajo
/ 39,-
Česneková bageta
Champiňones
/ 56,-
Čerstvé restované žampiony
Chapata Asada
/ 35,-
Pečená ciabatta
Chateau Patatas
/ 48,-
Zámecké vařené brambory s máslem a petrželkou
Chips De Zanahoria
/ 59,-
Hranolky ze sladkých mrkvových brambor
Congri
/ 59,-
Originální kubánská rýže s černými fazolemi, cibulkou a slaninou
Cuscús
/ 46,-
Kuskus se zeleninou
Espinacas
/ 45,-
Listový špenát se smetanou
Frijoles Picantes Mexicano
/ 67,-
Pikantní mexické fazole
Huevo Al Horno
/ 49,-
Pečená slanina s vejcem
Judias Con Bacon
/ 57,-
Anglické fazolky se slaninou a cibulkou
Maíz Mantequilla
/ 42,-
Kukuřičné zrno na másle
Mazorca De Maíz
/ 52,-
Grilovaný kukuřičný klas
Nuggets Con Chile Y Queso
/ 82,-
Smažené nugety se sýrem a jalapeňos
Oyster
/ 77,-
Restovaná hlíva ústřičná
Papas De Zanahoria Cocidas
/ 62,-
Vařené batátové brambory
Papas Fritas
/ 59,-
Smažené bramborové lupínky
Patatas Beicon
/ 39,-
Šťouchané brambory s cibulkou a slaninou
Patatas Crema
/ 47,-
Gratinované smetanové brambory
Patatas De Leones
/ 69,-
Bramborové lupínky s restovanou cibulkou a slaninou
Patatas Espinacas
/ 42,-
Šťouchané brambory s listovým špenátem a španělskou cibulí
Patatas Mostacilla
/ 47,-
Smažené bramborové krokety
Patatas Papas
/ 56,-
Pikantní brambory se zeleninou zapečené sýrem
Patatas Verde
/ 46,-
Pečené čtvrtky brambor s česnekem a jarní cibulkou
Pimienta Fritas
/ 53,-
Široké pepřové hranolky
Pimientos Picantes
/ 49,-
Čerstvé chilli papričky
Postres Fritos
/ 44,-
Smažené bramborové resty
Potato Red Zanahoria
/ 63,-
Smažené bramborové mřížky
Puré Papas
/ 32,-
Bramborová kaše
Sorpresa Frijoles
/ 69,-
Kubánské fazole s třtinovým cukrem, slaninou, hořčicí a zakysanou smetano
Steak Fritas
/ 39,-
Smažené steakové hranolkzý
Tortillas
/ 12,-
Pšeničná tortilla
Triángulos Fritos
/ 44,-
Smažené bramborové trojúhelníčky
Vegetales Con Queso
/ 89,-
Zapečená grilovaná zelenina sýrem parmazán
Omáčky
Studené
SALSA QUACAMOLE – avokádové pyré 73,- SALSA DE QUESO – sýrová s česnekem 34,- SALSA DE AJO – česneková 30,- SALSA DE CEBOLLÍN – pažitková 30,- SALSA TÁRTARA – tatarská 28,- SALSA CHILLI – chilli 30,- SALSA SWEET AND CHILLI – kantonská 36,- SALSA BARBECUE – grilovací 32,- CREMA AGRIA – zakysaná smetana 27,- SALSA ROJA – pikantní rajčatová 32,- SALSA BUFFALO30,- SALSA DIJON – dijonská 30,-
Teplé
SALSA SETAS – hřibová 49,- SALSA DI PIMIENTA CASERA – domácí pepřová 46,- SALSA FLAMENCA – vlámská 48,- SALSA CAMEMBERT – smetanová s hermelínem a poličanem 49,- SALSA DE QUESO CALIENTE – sýrová s nivou 34,–
Paella
Paella je typické španělské jídlo z rýže, podobné rizotu nebo kari. Pochází ze španělského města Valencie. Lidé, kteří ve Španělsku nežijí, paellu obvykle vnímají jako národní jídlo Španělska, ale většina Španělů ji spíše pokládá za regionální pokrm, vyskytující se v oblasti Valencie. Obyvatelé Valencie ji naopak považují za jeden ze svých symbolů. Podobně jako v případě rizota existuje spousta receptů s různými ingrediencemi. Na rozdíl od rizota se však v paelle častěji objevují plody moře, zelenina a koření. Připravuje se na speciální nízké rovné pánvi s uchy zvané paellera a výsledný pokrm je méně lepivý. Při přípravě paelly je nejdůležitější přísadou rýže, která se neomývá, jelikož škrob při vaření způsobuje potřebné zahuštění.
DOBA PŘÍPRAVY JE MINIMÁLNĚ 40 MINUT!
Valencia Original 500g
/ 478,-
Pro 2 osoby
s kousky pečeného kuřete, mořských plodů, novozélandských mušlí a krevet
Chorizo 300g
/ 327,-
se zeleninou, pečenými kousky kuřat, cherry rajčátky a klobáskou Chorizo zdobená citrónem
Pollo 150g
/ 257,-
s grilovanými kuřecími prsíčky
Frutos De Mar 300g
/ 378,-
s kousky mořských plodů, novozélandských mušlí a krevet
Spare Ribs – 300g
/ 378,-
S vepřovými žebírky, loupanými krevetami, žampiony a klobásko Chorizo
Fajitas
Jemně marinované grilované maso, paprika, španělská červená cibule, meloun gália. Vše nakrájené na nudličky, ochucené originálním kořením fajitas, přelité olivovým olejem, podávané s pšeničnými tortilami, zakysanou smetanou a avokádovým pyré.
Mixta 500g
/ 768,-
Pro 2 osoby
hovězí svíčková, vepřová panenka, kuřecí prsíčka a loupané krevety s ocáskem
Pollo 150g
/ 288,-
kuřecí prsíčka
Vaca 150g
/ 478,-
hovězí svíčková
Cerdo 150g
/ 312,-
vepřová panenka
Langostinos 150g
/ 367,-
loupané krevety s ocáskem
Klasika v novém
Telecí řízek 150g
/ 189,-
smažený řízek z telecí kotlety
Kyjevský kuřecí kotlet 150g
/ 166,-
smažené kuřecí prsíčko špikované máslem podávané na bramborovém dortíku s čerstvou pažitkou
Konfitovaná kachní prsíčka 250g
/ 286,-
s listovým špenátem a zámeckými brambory
Konfitovaná kachní prsíčka 250g
/ 269,-
na bramborové kaši
Pečené kachní stehno 300g
/ 218,-
se zelím s červené řepy
Telecí líčka po burgundsku 150g
/ 196,-
telecí líčka se zeleninou a bramborovými krokety
Kuřecí v bramborákovo-cuketovém těstíčku 100g
/ 129,-
Kuřecí v bramborákovo-cuketovém těstíčku 100g
Dětská jídla
Pro naše nejmenší zákazníky do 12 let. V každém dětském menu je zahrnuto: – slepičí polévka s masem a domácími nudlemi – dětské jídlo – dětský sekt 0,1 l – poukaz do naší cukrárny
Rybí filé frosta s bylinkou fáší
/ 99,-
Rybí filé frosta s bylinkou fáší
Šunkovo-sýrové smažené závitky
/ 99,-
Šunkovo-sýrové smažené závitky
Kuřecí nugetky v Corn flakes 70g
/ 99,-
Kuřecí nugetky v Corn flakes 70g
Zapečené kuřecí prsíčka s ananasem a sýrem 70g
/ 99,-
Zapečené kuřecí prsíčka s ananasem a sýrem 70g
Bramborové šulánky plněné mákem s máslem
/ 99,-
Bramborové šulánky plněné mákem s máslem
Jahodové taštičky se sladkým jogurtem
/ 99,-
Jahodové taštičky se sladkým jogurtem
Vegetariánské pokrmy
Camembert Frito Cos Cuscús
/ 125,-
smažený hermelín balený v kuskusu s lněnými a chia semínkami s brusinkovým dipem
Lasagne Espinaca
/ 127,-
čerstvé italské lasagne se smetanovým listovým špenátem zapečené sýrem parmazán
Risotto De Setas
/ 157,-
italské rizoto z jasmínové rýže se směsí hub zdobené hoblinkami parmazánu
Buňelitos Espinaca
/ 128,-
bramborové nočky s listovým špenátem a sýrem parmazán
Postres – Dezerty
Zmrzlina
/ 24,-
dle denní nabídky 1 kopeček
Panna Cotta Arandáno
/ 84,-
tradiční Panna Cotta s vanilkovým luskem a čerstvými borůvkami
Panna Cotta Frambuesa
/ 84,-
tradiční Panna Cotta s vanilkovým luskem a čerstvými malinami
Tiramisu
/ 88,-
vyšlehaný sýr mascarpone s italskými piškoty, kávou, amarettem a kubánským kávovým likérem
Flan
/ 58,-
originální kubánský moučník
Platáno Asado
/ 89,-
Pečený banán vykoupaný v kubánském rumu podávaný s vanilkovou zmrzlinou a karamelem
Asado Aguava
/ 95,-
flambovaný ananas na kubánském rumu s mléčným karamelem a vanilkovou zmrzlinou
Asado Aguava Flambé
/ 275,-
cena na 1 osobu
pro dvě a více osob – grilovaný ananas koupaný v mléčném karamelu, zakáplý pomerančovou šťávou flambovaný v kubánském stylu na hruškovém koňaku Godet a 7 letém rumu podávaný s vanilkovou zmrzlinou před zraky hostů